U bent hier

Home | Gevel

Ultradunne baksteen

Ultradunne baksteenDe vraag naar keramische gevels verandert. Niet het uiterlijk, want een gemetselde gevel blijft vaak de wens bij architect, projectontwikkelaar en consument. De revolutie vindt plaats achter de gevelsteen! Om deze revolutie mogelijk te maken en dit vertrouwde beeld te behouden komt Kooy met de ultradunne baksteen. Waarom nog strips zagen van een gevelsteen en minimaal 30% van een gevelsteen weggooien? De ultradunne baksteen rekent af met het weggooien van gebakken keramiek en daarmee met onnodig verstookt gas, nodeloze transportbewegingen en extra handelingen.  

In samenwerking met de Duitse steenfabriek Feldhaus en met de kennis van diverse lijmfabrikanten biedt Kooy Baksteencentrum een hoogwaardig startpunt voor een slanke, geïsoleerde, prijsbewuste en esthetisch bijzondere gevels vanuit een groot portfolio.

Op dit moment kunnen steenstrippen alleen vervaardigd worden door middel van de strengpersmethode. Dit houdt in dat de strippen ook de kenmerken van een strengpers hebben, strak met kantige hoeken. In samenwerking met Feldhaus is de ultradunne baksteen ontwikkeld die minder strak en hoekig is en kleuren heeft die voldoet aan onze Nederlandse wensen.

De ultradunne baksteen is bovendien gemaakt van de hoogwaardigste Europese kleisoorten met zeer minimale maattoleranties en ongekend lage wateropname. Ook de ontwikkeling van een ultradunne gevelsteen op maat behoort tot de mogelijkheid voor oppervlaktes vanaf 1000m2. Welke kleur en structuur? De fantasie van de architect is de enige beperking.