U bent hier

Home

Kooy pakt stikstof aan met luchtzuiverende dakpan

De discussie rondom stikstof is niet alleen complex, maar werkt tegelijkertijd verlammend. Grote bouwprojecten liggen stil of gaan zelfs helemaal niet meer door. Maar in plaats van af te wachten, zijn we op zoek gegaan naar oplossingen. En die zijn er wel degelijk. De innovatieve luchtzuiverende ClimaLife dakpan bijvoorbeeld. Daarmee slaan we twee vliegen in één klap! We dragen bij aan de verbetering van het milieu én maken de wereld mooier!

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn: dakpannen die stikstof uit de lucht halen en omzetten naar onschadelijk nitraat. En dat is precies wat de innovatieve ClimaLife dakpan doet!

Goed voor het milieu
Dankzij de geavanceerde toplaag, bestaande uit een dunne laag mortel met titaniumdioxide, wordt stikstof uit de lucht gehaald en geneutraliseerd. Dat komt door de ‘fotokatalytische’ reactie die optreedt op het moment dat titaniumdioxide in contact komt met UV-stralingen. Het filter dat zo ontstaat zet vuildeeltjes uit de lucht om naar onschadelijke oxiden. Wat er overblijft wordt gewoon door de regen weggespoeld. Bovendien zijn de ClimaLife dakpannen na hun lange gebruiksperiode volledig recyclebaar, zodat ze ook onze circulaire economie stimuleren! 

Garantie
Maar hoe lang blijft de ClimaLife dakpan zijn werk doen? Nou, heel lang! Want doordat er titaniumdioxide in het cement (het grootste bestanddeel van de dakpan) zit, kunnen we gedurende de gehele levensduur van de dakpan een effectieve werking garanderen.

Wat levert het op?
Om je een voorbeeld te geven: een dakbedekking van 200 vierkante meter met luchtzuiverende ClimaLife dakpannen neutraliseert de uitstoot van zo’n 45.000 gereden autokilometers. Ieder jaar opnieuw! Tegelijk zijn de dakpannen onderhoudsvriendelijk: behalve waterafstotend is titaniumdioxide namelijk antibacterieel. Organische stoffen als mos en alg maken dus geen schijn van kans!

Esthetisch verantwoord
Het oog wil ook wat, nietwaar? De ClimaLife dakpan is niet alleen vriendelijk voor het milieu, maar heeft ook een mooie ‘look’, zodat jouw projecten op beide fronten goed scoren. De dakpan is verkrijgbaar in vier natuurlijke kleuren: natuurrood, bruin, cement-grijs en antraciet.

Interesse?
Dus wat let je? Maak van je huidige én toekomstige nieuwbouwprojecten een milieuvriendelijk én esthetisch kunstwerk! Neem voor meer informatie contact met ons op of kom langs bij een van onze vestigingen.

Laten we samen de wereld mooier maken! Omdat het kan …